energie besparingen


ook in 2021 geeft de overheid weer subsidies uit voor het verduurzamen van woningen meer informatie over deze subsidies kunt u vinden op: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/woningeigenaren

er zijn verschillende opties om te verduurzamen de makkelijkste instap hierin is een warmtepomp op de ventilatie lucht van de woning van bijv Inventum. de inventum spaarpomp kan de mv box van de ventielatie vervangen en de warmte die uit de ventielatie lucht komt terug pompen in de cv installatie zodat de cv ketel die er bij dit systeem nogsteeds naast blijft hangen mindervaak of zelf alleen voor het warme tapwater aan hoeft te slaan.

https://www.youtube.com/watch?v=jj1FKRKdfhA&ab_channel=InventumB.V.

ook is er de optie van de Inventum module-air of de Inventum module-air red deze is in de nieuwere en goed geïsoleerde appartementen volledig van het gas af te krijgen.

https://www.youtube.com/watch?v=GqhC9aRwJU4&ab_channel=InventumB.V.

ook is er de mogelijkheid van een lucht water warmtepomp deze werken met een buiten-unit en haalt de warmte uit de buitenlucht en kan meer vermogen opwekken dan een ventilatie warmtepomp waardoor deze beter geschikt is voor grotere woningen en kan in veel gevallen naast de cv ketel een toch wel substantiële gas besparing opleven en kan bij goed geïsoleerde woningen zelfs de cv ketel volledig ververvangen.

https://www.youtube.com/watch?v=ZGE7s4MxLEs&ab_channel=Vaillant

dan is er ook nog de optie voor een geothermie systeem hiermee kunnen we nog meer vermogen opwekken doormiddel van een grond gebonden systeem die dus de warmte uit de aarde haalt in de winter en in de zomer als we willen koelen de warmte weer terug stoppen in de aarde.